Nytårsmenu 2021
Tak for i år, og godt nytår til jer alle!
Dette er nytårsmenuen for 2021. Den vil blive opdateret, når vi nærmere os 2023

Forkæl dig selv og dem du elsker med årets nytårsmenu 2021. Hop ind i 2022 med en brag af en fest, hvor der ikke er gået på kompromis med kvaliteten af din nytårsmenu.
Du kan trykt bestille din nytårsmenu hos os. Vi har sans for den lækre detalje og en stor passion for at gøre din nytårsmenu noget særlig.
Vi elsker at gå i detaljen med vores retter, og derfor har vi skræddersyet en festlig og smagfuld oplevelse til dig, der ikke vil gå på kompromis med kvalitet på årets festdag.
Årets nytårsmenu 2021 kan bestilles frem til den 29 december 23.59
eller indtil der er udsolgt.
Til at starte med; 2 forskellige snacks
NV Cava Brut reserva, Nitus, Spanien.
Forret
Rimmet og bagt lange med purløgsmayo, syltede rødbede, friseesalat og sennepsvinaigrette.
2020 Touraine ”Le petiot”, domaine Ricard. Loire. Frankrig.
Mellemret
Andelevermousse med kvædekompot Serveret med hindbærvinaigrette og surdejs brød.
2019 Auvernat, Domaine des Berioles. Loire dalen. Frankrig.
Hovedret
Oksemørbrad fra Grambogaard, pommes Anna, bagt gulerod med bacon, madagascarpeber og estragon. Hertil karamelliseret gulerodspuré og trøffelsauce.
2019 Syrah, Onerom, Murcia. Spanien.
Dessert
Tærte med limecurd . Hertil parfait af tonkabønne og rom-syltede figner.
2020 Soleil d’automne, domaine Chiroulet. Gascogne. Frankrig.
Til champagne
Hjemmelavet kransekage.
Semi seco cava fra Nitus (Gratis, hvis bestilling af vinmenu inden 20.dec)
Tilkøb
Ostetallerken med `Primeo` fra Nørup mejeri og `Drunken Dog` fra Arla Unika. Hertil syltede abrikoser og knækbrød.
NV The tawny, Graham’s. Portugal.
Vin: Ikke inkluderet i menu pris
Pris pr. menu 450,-
Pris for ost 50,-
Betales ved bestilling og afhentes d. 31/12 mellem 10.00-12.00
Vi har gjort os overvejelser omkring nytårstorsken, hvor vi istedet har valgt lange, da torsken ikke har de bedste kår i disse år. Langen er en dejlig fisk, som er tæt beslægtet med torsken.
Mellemretten er andelevermousse, som er en lækker paté, lavet med masser af fløde og smør, samt cognac – glæd dig, det er en lækker måde at få indmad på.
Til hovedret har vi valgt at gå den sikre vej med oksemørbrad. Vi har super gode erfaringer med @grambogaard produkter og deres mørbrad er i særklasse. Det skal prøves.
Desserten er en syrlig tærte med lime og hertil en parfait på tonkabønne – en bønne som smager et sted imellem vanilje og marcipan. Det syntes vi også at i skal prøve.
Til vores ostetallerken har vi fået kyndig vejledning fra vores egen osteekspert @nordahl9 fra @hkiost . Han anbefalede klart at gå med Primeo fra Nørup mejeri, som er en mild, fast ost med saltkrystaller. Den bliver flankeret af Drunken Dog fra @arlaunika som er en blåskimmel tilsmagt røget whisky – dansk blåskimmel i verdensklasse, et absolute must-try!
Du slutter aftenen af med @sorenkops kransekage – rustik, sprød og blød på samme tid. Det er ikke muligt at fortryde.
Bestilling på info@spispaent.dk og afhentning af menuen d. 31/12 mellem 10.00-12.00