Gourmetaften
Mad & vinPlanlagt økologisk menu med matchende vin
En kulinarisk oplevelseNÆSTE GANG D. 9/11 - "TYVSTART PÅ MORTENSAFTEN"
Tilbring en hyggelig aften sammen med os, hvor vi hylder den gode mad og vin. Når vi inviterer til gourmetaften, bliver det som da Spispænt startede: En planlagt menu ledsaget af vin til hver enkelt ret. Det bringer det bedste frem i både mad og vin.
Kokken byder velkommen
Gourmetaften hos Spispænt foregår i vores lokale i Knudlund lige syd for Silkeborg. Det er hyggelige rammer hvor mad, vin og selskab går op i en højere enhed.
Vi elsker at hygge om vores gæster, og den intime atmosfære giver anledning til en god snak om både mad og alt muligt andet.
Du behøver ikke være "madnørd" for at deltage. Nyder du god mad og et glas lækker vin, skal du ikke snyde dig selv for en gourmetaften sammen med os.
Vi annoncerer gourmetaftener her på hjemmesiden og på vores sociale medier. Du kan tilmelde dig begge steder, men der er et begrænset antal pladser.
Vi vælger et tema at sammensætte menuen efter fra gang til gang, og vi tager gerne imod forslag.
Gourmetmenu
Menu og vinmenu9/11 2024
7 serveringer inkl. vinmenu
900,- for hele aftenen
18.00-23.00
Til at starte med;
2 slags snacks ved velkomst
til forret;
Terrine på confiteret andelår og foie gras. Terrinen er smagt til med cognac, madagascarpeber og estragon. Hertil nøddemayo, syltede bær og bitre salater
til mellemret;
Stegt kuller med hvidvinssauce og efterårsurter
til hovedret;
Rosa stegt andebryst med fattigmandsasparges, karamelliseret gulerodspuré og mild trøffelsky
til dessert;
Chokolade - saltkaramel - hindbær - romiscreme
til slut;
Små hjemmelavede chokolader til kaffen og avec
5 oktober 2024
7 serveringer inkl. vinmenu
900,- for hele aftenen
18.00-23.00
Til at starte med;
2 slags snacks ved velkomst
til forret;
Jomfruhummerbisque med ceviche af kulmule, syltede svampe, stegt kål og hvidløgsolie
til mellemret;
Lynstegt tun med avokadocreme, sød soya dressing og urtesalat
til hovedret;
Gris på 2 måder. Stegt og røget mørbrad og braiseret bryst. Hertil Noille Pras sauce, græskarpuré, broccolini, rysteribs og chips
til dessert;
Lun og sticky chokolade dessert med solbær sorbet, vaniljesauce og knas
til slut;
Små hjemmelavede chokolader til kaffen og avec
17. Maj 2024
Menuen kommer snart
7 serveringer inkl. vinmenu
900,- for hele aftenen
18.00-23.00
til forret;
Smørdampede hvide asparges med sauce hollandaise, urter og rugbrødscrumble
til mellemret;
Terrine på and som confiteret og som farseret med grov sennep og estragon. Hertil tatarsauce, bitre salater og surdejsbrød
til hovedret;
Menierere stegt lange med syrlige kartofler, beurre blanc, grønne asparges og chips
til dessert;
Rabarbertærte med cremefraice-iscreme, lun saltkaramelsauce og blomster
8. Marts 2024
UDSOLGT!!!!
HOLD ØJE MED NÆSTE ARRANGEMENT PÅ VORES FB OG IG
7 serveringer inkl. vinmenu
900,- for hele aftenen
18.00-23.00
Til at starte med;
2 slags snacks ved velkomst
til forret;
Dildwaffel med stenbiderrogn, pisket creme fraiche 38%, dild, rødløg og purløg
til mellemret;
Tærteskal med hummer og hvid fisk, tusind øers dressing, små salater og tomat
til hovedret;
Dansk oksemørbrad fra "Gastro kalv" (2 hjerter i dyrevelfærdsmærkning), med stegt skorzonerrod vendt med timian. Hertil karamelliseret gulerodspuré og sprøde chips
til dessert;
Kaffekage med karamel-cremeux og passinsfrugtssorbet på sprød kiks
til slut;
Små hjemmelavede chokolader til kaffen og avec
10. November 2023
UDSOLGT!!
Mortens aften!
7 serveringer inkl. vinmenu
800,- for hele aftenen
18.00-23.00
Til dem der gerne vil blive hængende, kan der efterfølgende tilkøbes drinks, cocktails og øl
23.00-01.00 (sidste bestilling)
UDSOLGT!!
Til at starte med;
2 slags snacks ved velkomst
til forret;
Rimet laks med brombær, syltede svampe, nøddecreme, peberrod og krydderurter
til mellemret;
Svampe a la creme, stegte brisler, jordskokchips, løg og estragon
til hovedret;
And på 2 måder. Rosastegt andebryst og kugle af anderilette. Hertil persille kartoffel, andesauce med kantareller, rysteribs og sprød selleri
til dessert;
Henkogte blommer med mazarinbund, iscreme på hasselnødder og saltkaramel
til slut;
Små hjemmelavede chokolader til kaffen og avec
8. September 2023
UDSOLGT!
Næste dato for gourmetaften kommer snart.
7 serveringer inkl. vinmenu
800,- for hele aftenen
til forret;
Rimet laks med ribs, syltede svampe, nøddecreme, peberrod og krydderurter
til mellemret;
Svampe, stegte brisler, jordskokchips, løg og estragon.
til hovedret;
Skiver af grillet kalvestriploin, dansk Gastrokalv, med hvidløgspuré, asparges broccoli og kalvesky tilsmagt svampe og timian.
til osten;
Annette fra Them ost kommer og præsentere 3 oste fra deres sortiment. Vi servere osten med knækbrød og chutney.
til slut;
En lille dessert til kaffen og avec.
9. Juni 2023
7 serveringer inkl. vinmenu
800,- for hele aftenen
Til at starte med;
2 slags snacks ved velkomst
til forret;
Danske hvide asparges med rejer, hollandaise og masser af sommerurter
til mellemret;
Terrine på kylling med braiseret lammebov, pistacie, foie gras og trøffel. Hertil løgmarmelade, syltede grønne, jordbær og grillet surdejsbrød
til hovedret;
Dolme på Bertelgris og sommerkål med grønne asparges, pommes fondant og kalveglace med sommersvampe og timian.
til dessert;
Mazarin med danske jordbær, vaniljecreme, mynte og chokoladeiscreme
til slut;
2 små søde hapsere, avec og kaffe
31. Marts 2023
7 serveringer inkl. vinmenu
800,- for hele aftenen
Til at starte med;
2 slags snacks ved velkomst
til forret;
Dansk jomfruhummer og sej med wasabimayonnaise, syltede sennepskorn, bitre salater og sprødt
til mellemret;
Terrine på dansk lam med pistacie, foie gras og trøffel. Hertil løgmarmelade, syltet rabarber og briochebrød
til hovedret;
Stegt lange med stegt fattigmands asparges, blanquet sauce og masser af forårets sprøde urter
til dessert;
Doublé vanilje is, syltede rabarber, lun rabarbersuppe, citron og peber
til slut;
2 små søde hapsere, avec og kaffe
Gourmetaften
4 retters menu
Vinmenu
Vinmenu
Aftenens vine er matchet af vores egen vinkyndige sommelier.
Forret
dildvaffel med stenbiderrogn, pisket creme fraiche doublé, dild og citron.
Mellemret
Sashimi af tun med reduktion af sød soya, peanutcreme, syltede agurker med sort sesam og koriander.
Hovedret
Dansk torsk på jordskokker med bagte og brændte løg, skilt fiskefumét og purløg og kørvel.
Dessert
Tærte på hvid chokolade, saltlakrids og hindbærsorbet.
Kaffe
Små søde hapsere og en skarp.
Medfølger ikke i mad ud af huset.
Kuvertpris
800,-
Menuen er fastlagt med en vinmenu.